Burebanan stängd för fältskytte!

Skellefteå Pistolskytteförening har i ett brev från Bureå Skyttegille fått besked om att vi inte längre kan skjuta fältskytte på banan. Orsaken till detta är att våra banor inte är godkända för permanent skytte av statens skytteombud.
Vi har dock kunnat skjuta efter annonsering om skjutvarning i Norran. Tyvärr krävs det ett godkännande av markägaren eller den som har arrendet (Bure Skyttegille) för att få fortsätta att skjuta och det vägrar Bure Skyttegille att ge till Skellefteå Pistolskytteförening.

Enligt Per-Olof Nyberg, ordförande i Bure Skyttegille ligger skjutbanan inom en vattentäkt och de vill av den anledningen inte att det ska skjutas fler skott än vad miljötillståndet medger.
Styrelsen har via brev och telefonsamtal till ordföranden i Bure Skyttegille försökt få en lösning till stånd, men det har misslyckats.


Åtgärder för att kunna fortsätta skjuta fält!

Styrelsen har beslutat att fjärde fältskytteomgången som skulle ha avgjorts i Bureå lördag den 10/8 (KM i revolver) ska flyttas till torsdag den 8 augusti och skjuta hemma hos Erik Marklund i Ersmarksbodarna.
Det är önskvärt att så många som möjligt kan komma och skjuta på de banor som Erik bygger på sina egna marker! Vi startar redan klockan 15.00 för de som vill vara säkra på att få skjuta två omgångar.

Fältskytteomgång 5 (KM B) flyttas från Bureå och skjuts som ett banfält på Vitberget med Lennart Sjölund som banläggare.

Fältskytteomgång 6 flyttas från Bureå och skjuts som banfält på Vitberget med Lennart Röös som banläggare.

Framtiden
Styrelsen arbetar frenetiskt med att finna en ny grusgrop eller liknande för fältskytte kommande år. Är det någon i föreningen som har tips på någon lämplig plats hör gärna av er till någon i styrelsen.
Roger C

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar