Coronaserien i precision

Till alla tävlingssugna precisionsskyttar!

Tävlingsdagar: Lör 30/5, Sön 7/6, Tor 11/6, Tis 16/6 och Sön 28/6 2020

Umeå PK har dragit igång en tävlingsserie för precisionsskyttar i A-B och C. Tävlingen som skjuts på respektive klubbars hemmabanor och består av fem tävlingar där de bästa resultaten räknas i varje klass och vapengrupp oavsett hur många deltävlingar man varit med och skjutit, och där en totalsegrare kommer att koras bland de som skjutit A, B och C.

Vardagar skjuts tävlingarna kl. 18.00 och helgdagar kl. 10.00. Skyttar i riskgruppen kan välja annan tid, men man måste vara två skyttar för att resultatet ska räknas. Ett speciellt formulär för resultaten kommer att finnas i pärmarna på Vitberget och när en grupp skjutit måste någon skytt omedlbart rapportera resultaten till Roger C ( fotografera protokollet och skicka till 070-325 42 94) som i sin tur har två timmar på sig att rapportera resultaten till Umeå.
Observera skyttens pistolskyttenummer måste noteras samt att antalet innertior ska räknas! (Nytt från årsskiftet) Tavlorna ska signeras med namn på baksidan och sedan sparas. Startavgiften är 100 kronor för alla fem deltävlingar. (Swish till Gunilla: 070-629 07 72) Juniorer betalar 50 kronor.

Så här lyckas du med Coronaserien!

Hej Alla!
Jag tänkte förklara lite kring hur man kan skjuta för att maximera sina chanser att lyckas i Corona-serien 2020.
– Rapportering av resultat sker efter varje deltävling, så att alla får se hur det gått i just den tävlingen. 
– En totallista sätts samman efter varje deltävling med det bästa resultat som varje skytt har uppnått hittills per vapengrupp, så att man kan se var man ligger i rankingen för slutsegern. 
– Eftersom man har fem möjligheter att skjuta så kan man vara lite taktiskt. Om man har fått ett bra resultat med C-vapnet på första försöket så kan man satsa på att skjuta fler gånger med A- eller B-vapnet för att öka chanserna att också skjuta bra där, eller tvärtom. 
– Man får använda de fem omgångarna som man vill för att maximera sina poäng i varje vapengrupp då det är det högsta resultatet som räknas i slutsammanställningen. Man måste inte skjuta alla fem deltävlingar och har man bara ett resultat i en vapengrupp så är det det som räknas.
– Är man riktigt duktig på att skjuta så kanske det räcker med att bara skjuta en start per vapen och ändå vinna hela tävlingen, men skjuter man alla fem så maximerar man sina chanser. 😊
Hälsningar
Lars  Edvinsson
Umeå Pistolskytteklubb

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.