Vitberget

Vi håller som bekant på med att uppdatera vår utomhusskjutbana på Vitberget inför den stundande förnyelsen av tillståndet för att få använda skjutbanan. Det har varit mycket jobb med att fixa till den som vi vill ha det – lägga upp bark som nytt kulfång i minst 80 cm tjocklek – gräva ned en bra dränering framför måltavlorna – förläggning av 2 st dräneringsbrunnar med utlopp utanför den östra skyddsvallen – grusad yta framför måltavlorna – återställa hela ytan mellan skjutlängan och måltavlorna samt stökat iordning för 50-metersbanan för fripistol och PPC.

Första helgen fick vi jobba i relativt bra väder men med vattensjuk mark, andra helgen fick vi tvärtom relativt torr backe men regnblandad nederbörd…

Ett STORT tack till dom som varit med och lagt ned sin tid på att få detta omfattande arbete att bli verklighet – Per Boström, Joel Lindström, Andreas Jonsson, Lars Palo, Patrik Frost och Jimmy Ruljeff. Ett speciellt tack till Per Boström för en suveränt skicklig manövrering av grävmaskinen dessa arbetsdagar samt uppmätning och framtagande av relationshandlingar på allt som gjorts!

Ujujuj… hur ska detta gå till??
Det är inte speciellt torrt här, inte…

Filmsnutt 1
Filmsnutt 2

Tunga stockar är ingen match för starka karlar – Patrik Frost och Lars Palo!
Lite omfördelning av barken…

Filmsnutt 3
Filmsnutt 4

Tjockt lager med bark i nya kulfånget!
Första dräneringsbrunnen är på plats!
Joel Lindström och Andreas Jonsson kollar så att måtten stämmer…

Filmsnutt 5

Östra skyddsvallen får sig en rejäl höjning!

Filmsnutt 6

Slit med dräneringen och markduken som ibland gör som den vill!

Filmsnutt 7
Filmsnutt 8

Färdig grusyta framför blivande målställning!

Filmsnutt 9
Filmsnutt 10

Hoppas att ni längtar till att få komma till den uppdaterade skjutbanan på Vitberget för att försöka prestera bra resultat med ert skytte, kanske att några nya personbästa kan infalla under detta år?!

Dock återstår det en del jobb innan vi kan använda Vitberget – vi måste bygga en ny målställning – kallelse kommer via mejlen då det är dags att bygga detta.
Just nu håller vi på att kolla om vi får tag i det material som vi behöver för att kunna bygga det som vi vill ha det.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.